Intro...

Sedert 2011 speelt Jeremy Vandoorne een hoofdrol in de actievolle jeugdserie ROX, die een productie is van Studio 100 voor Ketnet.

Het Verhaal

team member thumb

Het verhaal draait omtrent drie jonge helden, Rick (Jelle Florizoone), Olivia (Jana Geurts) en Xavier (Jeremy Vandoorne). Ze leven samen in een huis, waar ook de hoofdbasis van ROX – het laboratorium achter een geheime wand – is gelegen. Elk lid van het team heeft zijn eigen specialiteiten, die gebundeld zijn in hun unieke superauto ROX (stem van Chris Van den Durpel). De wagen heeft verschillende snufjes en gadgets die steeds van pas kunnen komen.

team member thumb

De opdrachten worden gegeven door 'de Kolonel' (Frans Maas), die ook enkel en alleen de bevoegdheid van het project heeft gekregen. Het team van ROX moet steeds tegen de tijd werken en mag geen sporen achterlaten. Het lidmaatschap van ROX is immers strikt geheim, om te voorkomen dat de auto in vreemde handen zou vallen…

team member thumb
Xavier (Jeremy Vandoorne)

Xavier is een knappe atleet met een mooi gespierd lichaam. Er is geen sport die hij niet beheerst.En hij wil altijd winnen. Xavier bestuurt ROX en is de kracht binnen het team. Xavier is niet superintelligent en lacht soms wel eens groen met de opmerkingen van ROX en zijn collega’s aan zijn

adres. Maar hij geniet enorm van de power die ROX heeft. Xavier rijgt de meisjes aan zijn vinger, maar is heimelijk verliefd op Olivia: Xavier snapt echter niet waarom Olivia niet als een blok voor hem valt. Xavier heeft een winnaarsmentaliteit maar dat brengt ook zijn roekeloosheid met zich mee. Xavier is een ruwe bolster, maar met een klein hartje, zo blijkt heel af en toe. Xavier laat zich ook wel Xav noemen. Xavier is de een beetje egoïstische maar zeer trouwe en betrouwbare “oudere broer” binnen het team. Als het er op aankomt kunnen de andere teamleden op hem rekenen.