Terug naar de website >

Ontdek hier Xavier en het
volledige team ROX

Speel spelletjes of bekijk
de coolste foto's en video's

Volg mij overal

Team ROX ?

ROX is een Belgische jeugdserie die geproduceerd werd door Studio 100. De serie draait om drie superhelden (Rick, Olivia en Xavier), elk met hun eigen talenten, die samen met hun hoogtechnologische auto ROX worden ingeschakeld om in het grootste geheim misdaden op te lossen.

Rox kwam in 2011 voor het eerst op de buis en wordt in Vlaanderen uitgezonden op Ketnet en in heel België op Studio 100 TV. In 2015 is Rox te zien in de langspeelfilm Mega Mindy versus Rox, waarbij ze het opnemen tegen de superheld Mega Mindy. In het najaar van 2015 verscheen een miniserie Falen is geen optie (tevens Jacht op Roxkracht genoemd) op Ketnet. Deze telde vijf afleveringen van ongeveer tien minuten die als film gebundeld werden.

Sedert 2011 speelt Jeremy Vandoorne een hoofdrol in de actievolle jeugdserie ROX, die een productie is van Studio 100 voor Ketnet.

Wie is ROX ?

Het verhaal draait omtrent drie jonge helden, Rick (Jelle Florizoone), Olivia (Jana Geurts) en Xavier (Jeremy Vandoorne). Ze leven samen in een huis, waar ook de hoofdbasis van ROX – het laboratorium achter een geheime wand – is gelegen. Elk lid van het team heeft zijn eigen specialiteiten, die gebundeld zijn in hun unieke superauto ROX (stem van Chris Van den Durpel). De wagen heeft verschillende snufjes en gadgets die steeds van pas kunnen komen.

Biografie Xavier

Xavier is een goed getrainde atleet en is daarmee de kracht van het team. In bijna elke sport is hij goed en dankzij z’n geheime legertraining is er bijna niets waarmee hij niet kan rijden of vliegen. Maar hij heeft ook z’n minpunten hij kan namelijk niet tegen zijn verlies en is soms dat tikkeltje arrogant. Meisjes zijn z’n zwakke punt en zo ook z’n knappe teamlid Olivia. Xavier is de chauffeur van ROX en daarom zijn ze vaak samen op pad voor het eindpunt met behulp van Rick in het labo. Xavier zoekt altijd kicks en avontuur, die vindt hij soms iets te veel vindt in zijn werk voor Rox. Falen is geen optie!

Video's

Foto’s

De fun corner

Kleurplaten

Schuifpuzzel

Boek hier de allerleukste superheld uit ROX:

Kinderanimatie, meet & greets, presentaties of stel je vraag aan Xavier!
Bedankt voor je bericht!
Oops! Something went wrong while submitting the form.